THIMOUGIES 2020_07_05

Eindelijk...  Kan ik na 4 maanden kot-zitten – alhoewel ... – terug iets zinnigs op onze website publiceren. Sinds onze laatste dagFloriest in Lokeren op 8 maart zat er slechts weinig beweging in ons bendeke, de reden jullie welgekend.

We spreken met nog 12 medestappers af in Thimougies – nwoit van gwoird, ik wok nie (nooit van gehoord Gerda, ik ook niet) – een onooglijk dorp in de schaduw van Doornik. Voor het eerst in mijn CEO-schap had ik de wandeling niet “uitgelopen” en voor mij werd dit dus ook een verrassing, een openbaring eigenlijk.

Onmiddellijk zitten we al in open velden edoch na een kilometer begint het wat te miezelen. Teveel om verder in je fleece te lopen, te weinig om je jas aan te trekken. We kunnen onze picknick pauze nemen in Beclers – nog zo’n vestzakdorp - in “la Rotonde”, groot café annex friterie en kunnen ofwel op het terras achteraan ofwel in de grote feestzaal onze boterhammen opeten, croque-monsieur of frietje bestellen. We hebben er dan zo’n 8 km opzitten, nog 10 km te gaan. Er steekt een stevige wind op die onze metgezel zal zijn in de namiddag maar tevens verdrijft hij de grijze regenwolken die passeren. Deze tocht is een combinatie van verschillende lokale wandelingen in Thimougies (die we bij nader inzien in tegengestelde richting lopen). We komen o.a. op “la promenade des chapelles” – de ene al kaduker dan de andere – en “la promenade des fermes”. Top is deze ! We stappen langs heel mooie authentieke gebouwen en hier heb je nog plaats om te boeren ! Wiegende korenvelden, groene bieten- en maïsvelden, bloeiende patattenvelden ... Dit is de mooiste tijd van het jaar ! Regelmatig lopen we door bosjes en de namiddag is quasi 80% onverhard. Kbenne in mien nopjes ! Rond 17 uur zijn we al aan de auto’s, spijtig genoeg is er daar geen afscheidscafé ... Met 7 van de medestappers gaan we nog afsluiten met een hapje en drankje op mijn streek. Prachtdag ! Bedankt aan jullie die dit mede mogelijk maakten !