LINZEUX 28.04.2018

Na ons - typisch Frans Cool- ontbijtje, vertrekken we om 9.15 u met de wagens richting Linzeux voor onze wandeling van goeie 19 km. Linzeux is zo'n vestzakdorpje met een kerk met scheve toren in het centrum. Geen dorpsplein, geen cafés ... Volledig uitgedoofd dus, actueel nog rond de 150 inwoners. 

Een veldweg brengt ons meteen in volle natuur. Donkere wolken verschijnen aan het uitspansel en wat verder komen de regenponcho's te voorschijn vanuit de rugzakken. We lopen een tijdje langs een bos waarin de blauwe boshyacinten kleur geven. In Willeman houden we onze "uulepauze" onder de bache van een geïnstalleerde tent aan de "salle de fêtes". Ondertussen hangt de bache hier en daar in een zak en kunnen de "overjaarse kinderen" onder ons zich amuseren met de bache omhoog te heffen. Hilariteit gegarandeerd Lacht. We klimmen uit de vallei en passeren het heel mooi onderhouden kasteel van Willeman. Bij gebrek aan cafés,mogen we onze picknickpauze houden in onze moulin. Was bedoeld om dit te doen op het terras, maar we mogen ook de bovenste keuken/zitplaats gebruiken. Best leuk ! Elkeen haalt zijn drankje uit de frigo, deelt met medestappers en gezellige ambiance.

Na de middag is de regen opgeborgen en kunnen we een stuk de GR122 volgen vanaf Fillièvres. Weeral eindeloze vlaktes die geel en groen kleuren. Hier hebben de boeren nog plaats om te boeren. Ik denk dat we rond kwart voor vijf aan de wagens geweest moeten zijn. We besluiten nog iets te gaan drinken in het cafétje nabij de moulin (au relais fleuri) ... Weer iets uit de oude tijd, waar een pint slechts 2€20 kost. Spotgoedkoop voor Frankrijk. We gaan ons opfrissen en om 19.30 u nemen we het avondmaal samen met Bernadette en Robert. Eerst netelsoep en daarna konijn met pastinaakpuree en schorseneren. Vreemde combinaties misschien maar het smaakte toch. 

We trekken na het avondmaal bovenwaarts naar ons keukentje alwaar we nog leuke uren beleven met meegebrachte drankjes en wijntjes.

Weeral een leuke dag in "les 7 vallées" ...