UITWAAI IN ZEELAND

3 FEBRUARI 2018

Ik heb met de groep om 9.30 u. afspraak gemaakt in "La Baguette" in Burgh-Haamstede alwaar de ochtendkoffie heel lekker smaakt. Rond 10 uur hebben we onze wandelschoenen aangeregen en vervoegen Michiel, Laurette, Patrick, Wilfried en Gerda ons. Zij hadden immers een extra-nachtje geboekt in het hotel Cool. Onze wandeling heet vandaag "kop van Schouwen" en is 16 km lang. Nadat we eventjes een blik gegooid hebben op slot Haamstede, zetten we koers richting de Zeepeduinen. Over landweggetjes, graspaden, open duingebied en een stukje bos. Eventjes begint het motten te regenen en worden de poncho's boven gehaald. Nabij een uitkijktoren wordt "den uul" bovengehaald. Voor de pauze lopen we een paar kilometer over het strand. Dit stuk kon ik niet belopen bij de voorbereiding, afgesloten wegens vogel broedperiode. Zo rustig, weinig mensen, het is eb en het zand is lekker hard om op te lopen. In de Strandloper brandt de stoof, is er gezellig warm en we mogen er onze picknick opeten. Na de pauze klimmen we doorheen de duinen met zicht op de vuurtoren. Opnieuw heel smalle zandweggetjes en alles is heel goed bewegwijzerd. Mijn Osmand werkt hier trouwens ook uitstekend. Rond 16 uur zijn we aan de wagens en begint het opnieuw wat te regenen. Voldoende tijd dus voor een drankje in hotel Bom nabij onze wagens. Nadien rijden we naar ons Grand Hotel ter Duin voor apero, avondmaal en ... goeie nachtrust.

4 FEBRUARI 2018

We mogen vanaf 7.30 u. gaan ontbijten en ...Hier neem je best wat tijd voor dit super copieuze ontbijt Cool. Ik had gevraagd om kwart voor 9 te vertrekken en ... ze zijn zo gehoorzaam mijn Floriestjes. Onze wandeling start vandaag nabij Domburg dit is een half uurtje rijden. We verlaten dus Schouwen Duiveland en rijden naar Walcheren. Bij de voorbereiding ontdekten we er een parking bij theetuin "de koektrommel" en daar zijn ze op het ogenblik met verlof. We beginnen dus te stappen vanaf Aagtekerke. Meteen langs grachten, graspaden, smalle paadjes tot bij het kasteel Westhove in Domburg. Ligt in een heel mooie omgeving in het groen. Terra Maris heet het natuurkader daar. GR-pad loopt er langs en we volgen dit een tijdje doorheen de duinen en op de dijk. De tocht heet "langs Zeeuwse stranden en kreken" en we lopen inderdaad weer een stuk op het strand. De lucht loopt van grijs in helder blauw. Prachtig boven de zee ... Wat hebben we weer geluk met het weer dit weekend Hartje. Via de trap lopen we naar boven tot aan de Mondriaanbank en stappen zo Domburg binnen. Nabij de kerk houden we onze "uulepauze". Is niet zo druk in het stadje als toen we hier waren in oktober. Langs het golfterrein en het strand gaan we richting Noordduine alwaar ik gereserveerd heb voor onze middagknabbel. Na de middag trekken we opnieuw het binnenland in ... en nu naar de kreken. Avontuurlijk en plezant om die over te steken via een trekvlot. Dit mag 2 keer gebeuren. Elkeen is in zijn nopjes. We moeten een 3-tal keer weg en weer varen. Een héél slijkerig pad bezorgt ons het nodige gewicht en modder aan onze wandelschoenen. Nog een aantal kilometer langs leuke smalle graspaden en brede kreken én ... Nog een paar overstapjes maken dit weekend compleet !

Aan de wagens terug gekomen, verkiezen de mensen om onmiddellijk terug te rijden naar huis. Is 16.45 u en nog goed klaar voor de terugreis.

Hier zit opnieuw een tevreden CEO : Mooie streek, afwisselend parcours, leuke locatie en vooral ... 18 gezellige Floriestjes ! Bedankt aan allen !